švestková nebo hrušková povidla
rum
mletá skořice
vanilkový cukr
cukr (podle chuti)
citronová kůra
strouhaný perník
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a jsou-li povidla nepřislazovaná, můžeme do nich přidat i trochu cukru (podle chuti).Na frgál natíráme povidla ve vyšší vrstvě, aby nebyl po upečení suchý. Rozetřeme je po celé ploše rozváleného těsta kromě jeho okrajů.Pokud jsou povidla řidší a mají být náplní kynutých balených buchet, dají se naopak zahustit. Nejlépe strouhaným perníkem, který povidla zároveň provoní.
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 09.05.2021 14:13 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz