Těsto na plech 23x32 cm:
2 hrnečky (vel.150 ml) polohrubé mouky
1 hrneček krupicového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 hrneček mléka
1/2 hrnečku oleje
1 vece
Krém:
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
1-2 lžíce rumu
1 pudink vanilkový za studena
ovoce dle chuti (zde jahody a broskve kompot)
Připravíme ovoce, které budeme používat, čerstvé očistíme, kompotované scedíme a necháme okapat. Zapneme troubu na 180 °C a vyložíme plech papírem na pečení.Na těsto smícháme sypké ingredience a promícháme, přidáme smíchané tekuté a vše promícháme. Vlijeme do pekáčku, uhladíme, poklademe různým ovocem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 5-7 minut, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby - hlídáme) dorůžova. Vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.Do uzavíratelné hlubší misky dáme všechny ingredience na krém, protřepeme a po minutě natřeme na povrch vychladlé buchty, poprášíme kakaem a necháme chvilku v chladu. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 10.05.2021 09:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz