TopRecepty.cz

Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena


Hrníčková buchta s ovocem a krémem za studena

Suroviny

Těsto na plech 23x32 cm:
2 hrnečky (vel.150 ml) polohrubé mouky
1 hrneček krupicového cukru
1 lžička kypřícího prášku
1 hrneček mléka
1/2 hrnečku oleje
1 vece
Krém:
200 g smetany ke šlehání
200 g zakysané smetany
1-2 lžíce rumu
1 pudink vanilkový za studena
ovoce dle chuti (zde jahody a broskve kompot)

Postup

Připravíme ovoce, které budeme používat, čerstvé očistíme, kompotované scedíme a necháme okapat. Zapneme troubu na 180 °C a vyložíme plech papírem na pečení.Na těsto smícháme sypké ingredience a promícháme, přidáme smíchané tekuté a vše promícháme. Vlijeme do pekáčku, uhladíme, poklademe různým ovocem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 5-7 minut, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby - hlídáme) dorůžova. Vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.Do uzavíratelné hlubší misky dáme všechny ingredience na krém, protřepeme a po minutě natřeme na povrch vychladlé buchty, poprášíme kakaem a necháme chvilku v chladu. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 10.05.2021 09:22

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz