500 g smetany ke šlehání
1 slazené kondenzované mléko
dortové oplatky
Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha. Začneme vlévat kondenzované mléko a společně vyšleháme do krému.Připravíme vhodnou vyšší nádobu a vyložíme ji potravinovou fólií. Směs do ní nalijeme a přikryjeme oplatkem.Dáme na noc zamrazit. Poté vyklopíme oplatkem dolů a nahoru přilepíme další oplatek.Vrátíme na půl hodiny zpět do mrazničky (čerstvým oplatkem dolů).Před podáváním nakrájíme na libovolné kousky.
Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a je moc dobrá. Měla jsem formu hranatou na biskupský chlebíček 13x28. Recept jsem viděla na netu a tam doporučují po hodině mražení znovu prošlehat, ale já to nedělala a je hladká a našlehaná. Podruhé jsem dala oplatky hned dole pod směs a taky výborné a jednodušší.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 12.05.2021 20:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz