Korpus:
3 vejce
80 g = 125 ml cukru moučka (kdo chce, dá víc)
130 g = 250 ml hladké mouky
160 g = 250 ml polohrubé mouky
50 g = 125 ml strouhaných vlašských ořechů
1/2 kypřícího prášku
250 ml mléka
125 ml oleje (slunečnicový)
Vršek:
8 lžic vody
10 rovných lžic krupicového cukru
120 g hořké čokolády
120 g másla
120 g strouhaných ořechů
4 Horalky nebo jiné oplatky strouhané
Posyp:
hrubě nasekané ořechy
2 lžíce rumu-není nutné
Zapneme troubu na 180°C a plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení.
Vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny. Smícháme ostatní sypké suroviny a po částech směs sypeme do pěny, vmícháme zlehka metličkou nebo stěrkou. Přilijeme mléko, olej, promícháme a vlijeme na připravený plech.Pečeme cca 7 minut, snížíme teplotu na 170 ° C a dopečeme cca 20 min dorůžova (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový korpus pokapeme rumem a necháme na mřížce vychladnout.Do rendlíku dáme vodu s cukrem a přivedeme k varu, když se cukr zcela rozpustí, přidáme nalámanou čokoládu a máslo. Promícháme a do úplně rozpuštěné směsi přidáme nastrouhané ořechy a oplatky.
Směs promícháme a navrstvíme na korpus, posypeme hrubě mletými ořechy a dáme vychladit. Nakrájíme na řezy nebo kostky a podáváme.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 20.05.2021 10:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz