120 g moučkového cukru
50 g rostlinného oleje
2 žloutky
3,5 lžíce vlažné vody
1/2 kypřící prášek
150 g polohrubé mouky
ze 2 bílků sníh
špetka soli do bílků
lžička citronové kůry
forma na srnčí hřbet a olej a mouka na vysypání formy
Krém:
1 balení koka sušenek
250 ml smetany ke šlehání 33 %
80 g změklého másla
3 lžíce rumu)
2 lžíce meruňkové marmelády
Dále:
meruňkovou marmeládu na potření
kompotové meruňky nebo broskve na ozdobu
Žloutky s cukrem a olejem ušleháme do pěny. Přidáme vlažnou vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem, citronovou kůru, prošleháme a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh. Těsto vlijeme do připravené olejem vytřené a moukou vysypané formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 30 minut, podle typu trouby. Vyzkoušíme špejlí zda je korpus upečený. Necháme vychladnout, pak vyklopíme a nakrájíme na plátky.Krém:
Sušenky vsypeme do šlehací mísy, zalijeme smetanou a promícháme. Necháme odležet, aby se sušenky namočily smetanou. Přidáme změklé máslo, rum a marmeládu a dobře ušleháme.
1 plátek korpusu potřeme marmeládou , naneseme krém, přiklopíme druhým plátkem piškotu a znovu naneseme krém. Necháme v lednici ztuhnout a pak ozdobíme kompotem a necháme vychladit v ledničce.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 28.05.2021 18:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz