4 vejce velikosti M
polohrubá mouka (podle váhy vajec)
cukr moučka (podle váhy vajec)
4 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1/2 lžičky kypřicího prášku
1 velký broskvový kompot
Vejce dáme na váhu celá i se skořápkou. Tolik, kolik váží vejce, navážíme cukru a stejné množství i polohrubé mouky.Pak vejce vyklepneme do šlehací mísy, přidáme cukr a šleháme. Při šlehání pomalu přidáváme 4 lžíce horké vody, olej a po trochách přidáváme polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem.Ušlehané těsto vlijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.Broskve necháme dobře okapat, nakrájíme je a obalíme v mouce, aby nespadly na dno. Poklademe je na těsto a dáme péct.Pečeme na 180 °C asi 35-45 minut podle typu trouby. Vychladlou bublaninu nakrájíme.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 07.06.2021 16:41 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz