Těsto:
10 lžic (230 g) polohrubé mouky
5 lžic (115 g) cukru krupice
1/2 (6 g) kypřícího prášku
2 lžíce (25 g) kakaa
125 ml mléka
1 vejce
50 g rozpuštěného másla
50 g čokolády rozpuštěné
Krém:
2 vaničky jemného tvarohu tučného
1 želatinový ztužovač za studena
cukr nebo ovocný sirup dle chuti (sirupu 3 lžíce)
Želé:
500 ml vody
4 lžíce malinového sirupu
1 želatinový ztužovač za studena
300 - 400 g mražených malin
Zapneme troubu na 180 °C a vysoký plech (pekáček) 23x32 cm vyložíme papírem na pečení ( nutné i boky). V míse promícháme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme mléko s rozšlehaným vejcem a tekuté máslo s rozpuštěnou čokoládou.Promíchanou směs vlijeme do připraveného plechu, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Po 8-10 minutách snížíme teplotu na 160° C a dopečeme cca 20-25 minut podle trouby a zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.Do misky dáme tvaroh a dle návodu na obalu připravenou želatinu, dosladíme dle chuti a nalijeme na korpus v plechu. Dáme do chladničky asi na 2 hodiny ztuhnout, poté na povrch nasypeme mražené maliny v jedné vrstvě.Opět dle návodu na obalu uděláme želatinu tentokrát ve vodě ochucené malinovým sirupem, pomalu nalijeme na maliny a opět dáme zcela ztuhnout do chladničky.
Před podáváním můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou a čerstvými malinami.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 09.06.2021 07:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz