4-6 květů černého bezu (dle velikosti)
100 g cukrového sirupu - dle potřeby
1 lžička citronové šťávy
150 g hustého krémového jogurtu 5% tuku
Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a rozsekáme - rozmixujeme. Následně přidáme jogurt.Připravenou směsí naplníme nanukové formičky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.Ze silikonových forem jdou nanuky velice lehce "vyloupnout". Plastové formičky můžeme na okamžik ponořit do horké vody a nanuky půjdou taktéž lehce vyjmout.
Cukrový sirup si připravíme předem, dělávám si ho do zásoby. Svaří se stejný poměr vody a krystalového nebo krupicového cukru. Třeba 300 g cukru a 300 g (ml) vody. Po zchladnutí uskladníme ve sklenici s víčkem v chladničce. Používám ho i na doslazení různých nápojů, hlavně studených, kde se běžný cukr dlouho rozpouští.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 10.06.2021 08:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz