160 g jahod
60 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
120 g banánu-dužiny
1 lžička čerstvé citronové šťávy
200 g hustého krémového jogurtu 5% tuku
Jahody odstopkujeme, opláchneme vodou a necháme okapat. Pak je nakrájíme nejlépe do skleněné dózy na menší kousky, prosypeme krupicovým i vanilkovým cukrem, dózu uzavřeme a necháme v chladu zhruba 3 - 4 hodiny proležet až do rozpuštění cukru. Občas zamícháme.Pak jahody přendáme do nádoby sekáčku potravin, přidáme na kousky nakrájený banán, citronovou šťávu, jogurt a vše rozsekáme - rozmixujeme. Ovocnou směsí naplníme nanukové formičky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.Ze silikonových forem jdou nanuky velice lehce "vyloupnout". Plastové formičky můžeme na okamžik ponořit do horké vody a nanuky půjdou taktéž lehce vyjmout.
Počet kusů závisí od velikosti formiček.
Velice ráda používám do nanuků i kromě běžného ovoce, které obsahuje více šťávy, banány. Tyto nanuky jsou jemnější konzistence, neobsahují větší ledové krystaly.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 13.06.2021 17:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz