Těsto:
4 celá vejce
4 lžíce (120 g) cukru
5 lžic (130 g) polohrubé mouky
6 g (1/2 balení) kypřícího prášku
50 ml vody
1 lžička vanilkové esence
1 lžíčka octa
50 ml oleje
1 lžíce kakaa do poloviny těsta
Dále potřebujeme:
400 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíce cukru krupice
Krém na dokončení:
200 ml 40% smetany ke šlehání
200 ml zakysané smetany
1 vanilkový cukr
a poleva nebo zdobení
Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení (dno i boky). Uvaříme pudink z uvedených surovin.Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu s esencí a octem, olej, promícháme a vmícháme metličkou prosetou mouku s práškem. Těsto rozdělíme na 2 části a do jedné vmícháme kakao.Nejprve na plech vlijeme světlou část těsta, lžící na ni navrstvíme kakaovou část a na ni opět lžící dáme ještě teplý pudink. Všechny tři vrstvy těsta projedeme cik-cak nebo vlnovitě jídelní hůlkou nebo opačným koncem vařečky a vytvoříme mramorování.Dáme péct do předehřáté trouby na 35-40 minut (podle trouby, zkusíme špejlí). Hotový korpus necháme zcela vychladnout. Pak ušleháme šlehačku, přidáme vanilkový cukr a promícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme nebo zdobícím sáčkem nastříkáme na korpus. Vychlazené nakrájíme a dozdobíme čokoládovou polevou nebo zdobením.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 15.06.2021 08:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz