4 vejce
120 g cukru moučka
235 g polohrubé mouky
2 lžičky kypřícího prášku
100 ml oleje
100 ml mléka
2 lžíce rumu
do poloviny těsta 2 lžíce kakaa
Náplň:
500 ml mléka
80 g cukru
2 lžíce polohrubé mouky
100 g strouhaného kokosu
Poleva:
100 g čokolády na vaření
1 lžička másla
2 lžíce zakysané smetany
Dále:
nastrouhanou tyčinku Margot
nebo čokoládové hobliny
Nejdříve uvaříme náplň. 350 ml mléka s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme zbylé mléko s rozmíchanou moukou. 2 minuty povaříme a odstavíme. Ihned do kaše přimícháme kokos a necháme chladnout. Zapneme troubu na 160° C a plech 32x23 cm vyložíme pečícím papírem.Na korpus vyšleháme sníh z bílků se špetkou soli, přidáme cukr a došleháme dotuha. Pak postupně zašleháme žloutky (každý 1 minutu), nakonec opatrně vmícháme metličkou prosátou mouku s práškem, přidáme olej, mléko, rum a promícháme. Těsto rozdělíme na přibližné poloviny a do jedné vmícháme kakao.Tmavé těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme při 160° C 10 min. Pak vyndáme z trouby, na horký korpus rozetřeme lžící vlažnou kokosovou kaši a na ni navršíme a uhladíme světlé těsto. Vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 20 minut dozlatova. Necháme zcela vychladnout.
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Inspirace - jen obrázek ze starého slovenského časopisu, recept upraven.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 25.06.2021 08:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz