100 g čerstvých malin
60 g (ml) vody
30 g krupicového cukru (podle potřeby)
8 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
125 g měkkého tvarohu v kostce
100 g zakysané smetany
10 g vanilkového cukru
80-90 g cukrového sirupu
Čerstvé maliny opláchneme, vložíme do malého rendlíku, přidáme 60 g (ml) vody, a velmi krátce povaříme.Propasírujeme přes husté síto - cedník, přidáme cukr smíchaný s Maizenou a za stálého míchání necháme zavařit. Pokud je třeba, přilijeme nepatrně vody, potřebujeme konzistenci přibližně jako má třeba vařený pudink. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Do mísy dáme tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, cukrový sirup a ponorným mixérem rozmixujeme. Cukrový sirup si připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krupicového nebo krystalového cukru a necháme vychladit. Je dobré ho připravit více a mít tzv. do zásoby.Do nanukových tvořítek - formiček dáváme na střídačku tvarohovou a malinovou hmotu. Vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.Ze silikonových forem jdou nanuky velice lehce "vyloupnout" a plastové formičky velmi krátce ponoříme do horké vody v užším, vyšším hrníčku a nanuky půjdou taktéž lehce vyjmout.
Množství nanuků závisí na velikosti formiček.
Cukrový sirup dělávám třeba z 300 g (ml) vody a 300 g cukru. Sladím s ním i studené nápoje a různé zálivky.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 30.06.2021 22:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz