150 g čerstvých malin
130 g vody
110 g krupicového cukru (podle chuti)
10 g vanilkového cukru
23 g kukuřičného škrobu (Maizena)
70 g vody
250 g selského hustého jogurtu
Maliny opláchneme, dáme do menšího rendlíku, přidáme 130 g vody a velmi krátce povaříme, asi 3 minuty.Maliny přes husté síto - cedník propasírujeme, přidáme vanilkový i krupicový cukr, opět přivedeme k varu a za stálého míchání zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v 70 g studené vody.Velmi krátce povaříme - asi jednu minutu, odstavíme a necháme za občasného promíchání nejlépe ve studené vodní lázni vychladit (je to nejrychleji). Nakonec prošleháme s jogurtem.Směsí plníme nanuková tvořítka - formičky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit. Trvá to minimálně cca 4,5 hodiny, ale je lepší nechat mrazit déle.Ze silikonových forem jdou nanuky lehce "vyloupnout", plastové formičky krátce ponoříme do horké vody a nanuky taktéž lehce vyjmeme. Stačí menší množství ve vyšším úzkém hrníčku.
Nanuky jsou jemné konzistence bez ledových krystalů.
Množství cukru si musí každý přizpůsobit své chuti. Já jsem dělala tak, jak je v receptu.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 03.07.2021 20:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz