TopRecepty.cz

Malinová granita


Malinová granita

Suroviny

160 g čerstvých malin
100 g vody
80 g cukrového sirupu (podle chuti i více)
1 lžička citronové šťávy (možno vynechat)

Postup

Pokud nemáme, tak sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krupicového či krystalového cukru a necháme zchladnout. Doporučuji udělat více, třeba z 300 g cukru a 300 g vody. Je pak stále v chladničce k dispozici a dají se s ním sladit i studené nápoje, přidávat do různých zálivek atp.Maliny očistíme, opláchneme a přes husté síto - cedník propasírujeme. Přidáme studenou vodu, cukrový sirup, kterého dáme podle chuti a taktéž citronovou šťávu podle chuti.Připravenou tekutinu vlijeme do nižší plastové nádoby s víkem, vložíme do mrazničky a zhruba jednou za hodinu promícháme lžící, později vidličkou.Granita se vyznačuje hrubozrnnými ledovými krystaly, tak mrznoucí směs nerozbíjíme moc najemno. Celková doba mražení je okolo 5 hodin. Pak už není třeba promíchávat.

Poznámka

Granity se nedají připravovat v běžných zmrzlinovačích, právě pro svoji konzistenci hrubozrnných ledových krystalů.
Je to báječné letní osvěžení.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 05.07.2021 09:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz