160 g čerstvých malin
100 g vody
80 g cukrového sirupu (podle chuti i více)
1 lžička citronové šťávy (možno vynechat)
Pokud nemáme, tak sirup připravíme tak, že krátce svaříme stejné množství vody a krupicového či krystalového cukru a necháme zchladnout. Doporučuji udělat více, třeba z 300 g cukru a 300 g vody. Je pak stále v chladničce k dispozici a dají se s ním sladit i studené nápoje, přidávat do různých zálivek atp.Maliny očistíme, opláchneme a přes husté síto - cedník propasírujeme. Přidáme studenou vodu, cukrový sirup, kterého dáme podle chuti a taktéž citronovou šťávu podle chuti.Připravenou tekutinu vlijeme do nižší plastové nádoby s víkem, vložíme do mrazničky a zhruba jednou za hodinu promícháme lžící, později vidličkou.Granita se vyznačuje hrubozrnnými ledovými krystaly, tak mrznoucí směs nerozbíjíme moc najemno. Celková doba mražení je okolo 5 hodin. Pak už není třeba promíchávat.
Granity se nedají připravovat v běžných zmrzlinovačích, právě pro svoji konzistenci hrubozrnných ledových krystalů.
Je to báječné letní osvěžení.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 05.07.2021 09:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz