1,5 hrnku polohrubé mouky (hrnek 200 ml)
1 hrnek mléka
3/4 hrnku cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
1/4 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
50 g nastrouhané čokolády
Krém:
250 ml šlehačky
100 g čokolády na vaření
Na ozdobu:
kysaná smetana
čerstvé jahody
Krém:
Šlehačku vlijeme do kastrůlku, nalámeme do ní čokoládu a zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale nesmí vařit! Necháme vychladnout a dáme do ledničky na 24 hodiny. Druhý den ušleháme ručním šlehačem.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a ušleháme. Menší pekáček vymažeme a vysypeme moukou nebo kokosem. Vlijeme těsto, vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme na 180 st. asi 35-40 minut.Hotový korpus necháme vychladnout, vykrájíme formičkou tvary, ozdobíme krémem, kysanou smetanou a jahodami.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 14.07.2021 14:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz