300 ml polotučného mléka
300 ml 33% smetany ke šlehání
250 ml zahuštěného neslazeného mléka
19 g kukuřičného škrobu (Maizena)
180 g krupicového cukru
60 g hořké čokolády
40 g tmavého kakaa holandského typu
1 špetka soli
30 g kukuřičného sirupu
Z odměřeného mléka malou část odlijeme, později v něm rozmícháme kukuřičný škrob. Do rendlíku se silnějším dnem dáme zbytek mléka, zahuštěné mléko, smetanu, kukuřičný sirup, cukr, špetku soli a za častého míchání zahřejeme.Přidáme mléko s rozmíchaným kukuřičným škrobem a už za stálého míchání necháme krátce zavařit.Pak odstavíme a vmíchame na kousky nalámanou hořkou čokoládu, mícháme až do rozpuštění. Směs necháme za občasného promíchání vychladit.Po zchladnutí vylijeme do zmrzlinovače a přístroj necháme cca 45 minut pracovat.Pak zmrzlinu přendáme do plastové nádoby s víkem a uložíme ještě na 2-3 hodiny do mrazničky. Pak podáváme.
Zdroj receptu: Apetit - poupraveno
Příště bych ubrala trošku cukru, ale části rodiny to tak vyhovovalo.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 15.07.2021 18:50 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz