1 domácí listové těsto (dle zdejšího receptu)
hladká mouka na posypání válu
1 vejce
Náplň :
150 g zavařených broskví
150 g zavařených švestek
1 měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
4 lžíce moučkového cukru
1 smetana ke šlehání
1 zakysaná smetana
1 balíček ztužovače Dr. Oetker
Listové těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na velikost plechu. Plech vypláchneme studenou vodou, přeneseme na něj těsto, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut. Upečené pláty necháme vychladnout.Broskve i švestky scedíme, šťávu uschováme. Okapané ovoce nakrájíme na kostičky.Do mísy dáme tvaroh, vanilkový, moučkový cukr, zalijeme smetanou a vyšleháme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.Do větší mísy vsypeme ztužovač, zalijeme 100 ml šťávy z ovoce a ruční metličkou rychle šleháme, asi půl minuty.Do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohové hmoty, rozmícháme, následně vmícháme zbytek tvarohu. Nakonec přidáme ovoce.Náplň natřeme na jeden upečený plát těsta, přikryjeme druhým a zlehka přitlačíme. Moučník dáme na 3 hodiny do lednice.
Autor: Petra Dvor. (Petra Dvořáková) | |
Datum vložení: 15.07.2021 21:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz