hrnek - 300 ml
2 hrnky špaldové mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
150 g změklého másla
1 lžička skořice
Náplň:
1 vanilkový pudink
450 ml mléka
3 lžíce medu (třtinový cukr, stévie,...)
jahody - čerstvé, mražené
Pekáček (21x28 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vejcem, skořicí a máslem. Rukou zpracujeme všechny ingredience, aby vzniklo těsto konzistence drobenky. Půlku těsta vmačkáme na dno pekáčku.Uvaříme pudink dle návodu a až bude mít hustou konzistenci, nalijeme ho na těsto. Na pudink klademe jahody, aby byl povrch pudinku zaplněný. Povrch koláče posypeme zbytkem těsta. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů na cca 30 minutek.Hotový koláč poznáme tak, že by se měl lehce odlepovat od stěn pekáčku a povrch by měl mít zlatavou barvu.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 20.07.2021 09:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz