200 g ostružin
80 g (ml) vody
větší špetka mleté skořice - dle chuti i více
90 g krupicového cukru - dle potřeby
15 g kukuřičného škrobu (Maizena)
20 g (ml) vody
150 g smetanového bílého jogurtu - 10% tuku
Ostružiny opláchneme, scedíme a vložíme do menšího rendlíku. Přilijeme 80 ml vody, krátce povaříme a přes hustější síto - cedník propasírujeme.Přidáme cukr, mletou skořici a opět dáme na zdroj tepla. Ve 20 ml vody rozmícháme kukuřičný škrob a ovocnou směs za stálého míchání zahustíme. Necháme krátce, povařit a odstavíme. Za občasného promíchání necháme trochu zchladnout, rychleji to půjde ve studené vodní lázni.Ještě vlažnou ovocnou směs smícháme s jogurtem a touto směsí naplníme nanuková tvořítka - formy. S naplněnou formou několikrát klepneme o podložku, abychom se zbavili případných vzduchových bublin. Vložíme do mrazničky a necháme několik hodin mrazit.Ze silikonových forem jdou nanuky lehce "vyloupnout", plastové formičky krátce ponoříme do horké vody a nanuky taktéž lehce vyjmeme. Stačí menší množství ve vyšším úzkém hrníčku.
Nanuky jsou jemnější konzistence bez větších ledových krystalů.
Cukr dáme dle chuti, záleží na sladkosti ovoce.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 07.08.2021 16:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz