Těsto:
120 g másla
200 g čokolády na vaření
100 g cukru
50 g hladké mouky
4 vejce
tuk na vymazání formiček
Na dokončení:
cukr moučka
zmrzlina (volitelné)
horké ovoce (volitelné)
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a přendáme do mísy, ve které budeme dělat těsto.Jakmile je čokoláda prochladlá, přidáme vejce, cukr, hladkou mouku a vše ručním mixérem umixujeme do hladkého čokoládového těsta.Formičky na fondant důkladně vymažeme máslem a těsto do nich rozdělíme.Fondant pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-12 minut.Necháme 5 minut odpočinout a můžeme podávat - třeba s horkým ovocem, zmrzlinou, či jen lehce pocukrované.
Použity formičky na fondant o průměru 8 cm, těsto vydá na 3 formičky.
Fondant můžeme též upéct v páře - překryjeme ho potravinářskou fólií a necháme ho péct 35 minut.
Autor: KatharinaK (Kateřina Ivanovová) | |
Datum vložení: 09.08.2021 14:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz