Ostružinová směs:
500 g ostružin
80 g krupicového cukru (podle chuti)
2 špetky (větší) mleté skořice
15 g kukuřičného škrobu (Maizena)
20 ml vody
Krém:
300 ml mléka
60 g krupicového cukru (podle chuti)
1 kokosový pudink v prášku
250 g mascarpone
90 g dětských kulatých piškotů na prokládání (podle potřeby)
Na dozdobení povrchu:
trochu šlehačky
několik čerstvých ostružin
lístky meduňky
Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve 20 ml vody a za stálého míchání velmi krátce povaříme. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.Do větší části mléka vsypeme cukr, zahřejeme a pak za stálého míchání vlijeme zbytek mléka s rozmíchaným pudinkovým práškem. Krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Opět můžeme použít studenou vodní lázeň.Studený pudink vyšleháme s mascarpone do hladkého krému.Do pohárků střídavě vrstvíme obě směsi a prokládáme piškoty.Necháme několik hodin odležet v chladničce, hmota zpevní a taktéž zvláční piškoty. Necháme nejraději do druhého dne. Pak dozdobíme povrch a podáváme.
Množství cukru je třeba zvolit podle sladkosti - kyselosti ostružin a vlastní chuti.
Pohárky jsou více ovocné a osvěžující.
Můžeme použít i jiný druh ovoce.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 17.08.2021 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz