80 g másla
80 g moučkového cukru + na posypání
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
200 ml kefíru
150 g polohrubé mouky
75 g celozrnné špaldové mouky
75 g celozrnné žitné mouky
1 sáček kypřícího prášku
špetka soli
borůvky
rybíz
Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou mouku prosejeme dohromady s kypřícím práškem a solí. Sypkou směs přidáme do těsta a vše důkladně promícháme.Těsto vlijeme na plech o velikosti 35×25 cm vyložený pečícím papírem. Posypeme borůvkami a rybízem a lehce uhladime.Troubu předehřejeme na 200°C. Potom teplotu snížíme a pečeme na 170°C zhruba 40 minut. Po vychladnutí pocukrujeme.
Ovoce můžeme zvolit podle toho, jaké máme doma.
Recept jsem zvolila tentokrát z časopisu Chvilka v kuchyni.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 22.08.2021 14:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz