Základní směs:
360 ml mléka (dle potřeby)
35 g dětské krupičky
60 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
250 g měkkého tvarohu z vaničky
150 ml smetany na šlehání 33%
Ovocná směs:
300 g směsi lesního nebo zahradního ovoce (rybíz, jahody, ostružiny, maliny, třešně atp.)
55 g krupicového cukru
1 větší špetka mleté skořice
100-120 ml vody
15 g kukuřičného škrobu (Maizena)
Na povrch:
trocha ovoce
meduňka (nebo máta)
Dětskou krupičku vsypeme do mléka, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Mléko dáme dle potřeby, má vzniknout středně hustá kaše. Nakonec přidáme cukr, vanilkový cukr a odstavíme. Za občasného promíchání necháme vychladnout.Do směsi ovoce dáme větší špetku skořice, přivedeme k varu, krátce povaříme, přidáme cukr a za stálého míchání zahustíme kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě. Krátce povaříme, hustotu případně upravíme dolitím vody. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout.Studenou krupicovou kaši prošleháme s tvarohem a nakonec už lehce vmícháme vyšlehanou smetanu.Do pohárků po částech vrstvíme obě dvě směsi a necháme vychladit . Před podáváním dozdobíme povrch dle své fantazie.
Je to takové flameri, vylepšené tvarohem a smetanou.
Inspirací mi bylo několik podobných receptů, které jsem zaregistrovala různě na netu.
Ovoce můžeme použít i mražené, cukru dáme dle chuti.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 25.08.2021 14:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz