Drobenka:
100 g třtinovpho cukru
200 g polohrubé mouky
100 g másla
Těsto:
4 vejce
1 hrnek třtinového cukru
1 vanilkový cukr
250 g měkkého plnotučného tvarohu
1 hrnek plnotučného mléka
1 hrnek polohrubé mouky
1 droždí (42 g)
borůvky
Utřeme vejce s cukry do žlutého krému, postupně přidáváme tvaroh a stále třeme. Pomalu přidáváme mléko a mouku, nakonec zapracujeme droždí.Troubu předehřejeme na 180°C.
Plech vytřeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rovnoměrně rozlijeme a navrch dáme čerstvé, omyté borůvky.Připravíme drobenku: Máslo, cukr a mouku prsty společně rozdrolíme a koláč jí posypeme.Pečeme dozlatova cca 35-40 minut v předehřáté troubě. To, že je koláč hotový, poznáme tak, že zapíchneme do středu špejli a po vytažení zůstane suchá.Koláč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme a můžeme podávat.
Autor: Lenka Škulinová (Lenka Škulinová) | |
Datum vložení: 16.09.2021 08:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz