Těsto:
4 vejce
200 g polohrubé mouky
100 g krupicového cukru
1 lžička kypřícího prášku
80 ml vlažné vody
80 ml slunečnicového oleje
15 g kakaa
1 špetka soli
Pudink:
500 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
2 lžíce cukru
Dokončení:
800 ml zakysané smetany 18%
1 sáček želatiny za studena
mletá skořice na poprášení
Připravíme plech 32 x 23 cm s vysokým okrajem a vyložíme pečicím papírem včetně boků.Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.Žloutky a cukr vyšleháme do světlé husté pěny, do které potom přidáme vodu a olej.Po částech vmícháme metličkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidáme část sněhu, promícháme, pak přidáme zbylý sníh a lehce obracením vmícháme.Uvaříme podle návodu na obalu pudink a zapneme troubu na 180 °C.Polovinu těsta rozprostřeme na plech, do druhé poloviny vmícháme kakao a lžící přendáme na světlý základ. Na tmavou vrstvu cik-cak lžící nalijeme horký pudink.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Potom snížíme teplotu a dopečeme cca 20 minut (řídíme se vlastní troubou). Necháme na plechu zcela vychladnout.Dle návodu na obalu připravíme želatinu a do ní zašleháme zakysanou smetanu, stačí ručně.Krém navrstvíme na vychladlý korpus, uhladíme, poprášíme skořicí a dáme vychladit nejméně na 2 hodiny. Když smetana ztuhne nakrájíme řezy, případně ještě ozdobíme a podáváme.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 25.09.2021 16:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz