3 vejce
3 lžíce moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
400 g polohrubé mouky
5 lžic bílého jogurtu
50 g másla
50 ml mléka
2 špetky anýzu
1 sáček kypřícího prášku do perníku
3 lžíce kakaa
Poleva:
100 g mléčné čokolády na vaření
50 g másla
Do mísy vložíme vejce, oba cukry a vyšleháme lehce do pěny. Přilijeme rozpuštěné máslo, mléko a bílý jogurt, opět vyšleháme.Nyní prosejeme mouku s kakaem. Dále přidáme anýz a prášek do perníku. Opět promícháme nebo vyšleháme.Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme na 180 °C, občas špejlí zkontrolujeme.Do kastrůlku vložíme máslo, nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Jakmile je vše rozpuštěné, tak polevu nalijeme na vychladlý perník a necháme ztuhnout.
Perník je jemný, vláčný a dobrý díky bílému jogurtu. Sotva jsem ho upekla, tak už je čtvrt plechu pryč :-D
Rozměr plechu je 42×29 cm.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 14.10.2021 19:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz