Těsto:
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
250 g krupicového cukru
115 ml oleje
2 vejce
250 ml mléka
2 lžíce holandského kakaa
2 lžičky rozpustné kávy
Na krém:
500 ml mléka
3 lžíce krupicového cukru
2 vanilkové pudinky
125 g másla nakrájeného na kostky
500 g polotučného tvarohu ve vaničkách
1 lžíce rumu
100 g moučkového cukru
Na polevu:
2 zakysané smetany
100 g čokolády
Troubu předehřejeme na 180 °C.
Suroviny na krém musí mít pokojovou teplotu.
V jedné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, krupicový cukr, olej, vejce a mléko. Spojíme v těsto. Rozdělíme napůl. Jednu půlku ponecháme tak a do druhé přidáme kakao a kávu.Do hlubšího plechu, který jsme vyložili pečicím papírem, vlijeme světlé těsto a na něj tmavé, rozetřeme. Nevadí, když se obě těsta smíchají dohromady. Pečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme zchladnout na mřížce.Do hrnce vlijeme 400 ml mléka, přidáme 3 lžíce krupicového cukru a přivedeme k varu. Ve zbylém mléce (100 ml) rozmícháme oba pudinky a přilijeme do vroucího mléka. Vaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny a ihned postupně zašleháme na kostky nakrájené máslo, poté oba tvarohy, rum a moučkový cukr.Krém rozetřeme na vychladlý korpus, uhladíme a nakonec přidáme polevu ze zakysané smetany a čokolády. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vmícháme k ní obě smetany. Takto připravený dezert necháme, nejlépe do druhé dne, uležet v lednici.
Tento a další moje recepty najdete u mě na
https://www.facebook.com/libovanivkuchyni
Autor: Libuska z Libovani (Libuše Langmannová) | |
Datum vložení: 04.11.2021 13:40 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz