TopRecepty.cz

Trdelník - LvK


Trdelník - LvK

Suroviny

Těsto:
290 g hladké mouky
160 ml vlažného mléka
35 g másla
35 g sádla
20 g moučkového cukru
15 g čerstvého droždí
3 žloutky
špetka soli
Na posyp:
100 g cukru krupice
0,5 lžičky skořice
0,5 vanilkového lusku (nemusí být)

Postup

Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem (10 g). Poté přidáme mouku a kvásek a vytvoříme celistvé těsto.Takto připravené těsto necháme pod utěrkou kynout alespoň 45 minut.Předehřejeme troubu na 190 °C.Z vykynutého těsta připravíme asi 8 kousků, po 70 g. Vyválíme cca 50 cm válečky. Vždy dva na jeden trdelník. Oba navineme na formu (Tescoma) a jeho konec založíme. Poté každou formu vezmeme jako váleček na vyvalování těsta a rozválíme jej tak, aby se roztáhlo a spojilo. Potřeme lehce máslem a necháme 15 minut kynout.Pečeme asi 20 minut. Během pečení dvakrát o 1/3 otočíme. Po vytažení z trouby potřeme máslem a důkladně vyválíme v cukru, do kterého jsme přidali skořici a zrníčka z půlky vanilkového lusku. Nejlepší jsou vlahé.

Poznámka

Tento a další moje recepty najdete u mě na
https://www.facebook.com/libovanivkuchyni

autor Autor: Libuska z Libovani (Libuše Langmannová)
Datum vložení Datum vložení: 06.11.2021 19:53

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz