Těsto
6 vajec
6 PL polohrubé mouky
6 PL cukru krupice
1 KL prášku do pečiva
špetka soli
Krém:
200 g másla
250 g mascarpone
100 g bílé čokolády
100 g cukru moučka
100 g strouhaného kokosu
rum
kokosové hobliny
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme a ušleháme se špetkou soli a cukrem. Do sněhu po jednom zašleháme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka vmícháme do ušlehané hmoty. Těsto rozetřeme na plech 40x30, vyložený pečícím papírem a pečeme 10-12 minut na 180 °C.Po upečení korpus překlopíme na pocukrovanou utěrku, odstraníme papír a pomocí čistého pečícího papíru korpus otočíme do původní polohy a zavineme. Necháme úplně vychladnout.Mezitím vyšleháme mascarpone s máslem, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Nakonec přidáme tři lžíce rumu a vmícháme kokos.Vychladlý korpus rozvineme, pokapeme rumem, potřeme 2/3 krému, zatočíme a dáme na hodinu do chladničky. Roládu potřeme zbylým krémem, posypeme hoblinami a necháme ztuhnout.
Autor: Bahula | |
Datum vložení: 07.11.2021 18:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz