na plech 32 x 23 cm
sypké
1,5 hrnku (200 ml) hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
1 hrnek krupicového cukru
3 rovné lžíce kakaa
špetka soli
hrst mandlových lupínků nebo nasekaných mandlí
tekuté
1 hrnek vody
1/3 hrnku slunečnicového oleje
1 lžička vanilkové esence
2 lžičky octa
krém
500 g mascarpone
200 g smetany na šlehání
1 rovná lžíce cukru moučka
1 vanilkový cukr
dále nasekaná čokoláda dle chuti
rum dle chuti ale není nutný
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na plech a dáme do předehřáté trouby.Když těsto vyběhne snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme (nevyboulí se uprostřed), Když se odděluje těsto od boků plechu je hotové, pečeme podle své trouby a zkusíme špejlí. Upečený korpus necháme zcela vychladnout a pokropíme rumem.Ve šlehací míse ušleháme mascarpone se smetanou a cukry do hustého krámu. Polovinu navrstvíme na připravený korpus, posypeme nasekanou čokoládou, potřeme druhou polovinou krému as opět posypeme nasekanou čokoládou (použila jsem s kávovou příchutí, dobrá je i s chilli)
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 14.11.2021 09:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz