300 g cukru krupice
2 vejce
400 g polohrubé mouky
15 g jedlé sody
500 ml kefírového mléka
200 ml oleje
400 g zakysané smetany (2 kelímky)
250 ml smetany ke šlehaní
2 ks Margot tyčinky (nebo Marcius tyčinky z Lidlu)
Nejprve vyšleháme cukr s vejci do pěny, poté k nim přidáme mouku, jedlou sodu, kefírové mléko a olej a pečlivě promícháme. Hotové těsto nalijeme do předem připraveného plechu vyloženého pečícím papírem (případně vymazat olejem a vysypat moukou). Pečeme na 160°C přibližně 25 - 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.Mezitím co se buchta peče, vyšleháme smetanu ke šlehání a poté do ní zamícháme zakysanou smetanu. Můžeme osladit trochou cukru, ale není to nutné. Také nastrouháme Margot tyčinky (před strouháním je dávám ztuhnout do lednice, aby se mi lépe strouhaly).Na vychladlý korpus dáme směs šlehačky a zakysané smetany a posypeme nastrouhanými Margot tyčinkami. Necháme ztuhnout nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin.
Buchta je dost sladká, kdo nemá rád hodně sladké buchty, tak si určitě cukru uberte. :)
Autor: Lucienne94 (Lucie Kubátová) | |
Datum vložení: 23.11.2021 16:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz