400 g máslových sušenek (hranaté)
250 g Mascarpone
1 kelímek smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
300 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
1 lžíce cukru moučka (nebo podle chuti)
rum
Uvaříme si z mléka vanilkový pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a necháme zcela vychladit v lednici.Vychlazený pudink pak vyklopíme do mísy a trochu rozšleháme nejlépe ručním elektrickým šlehačem (na pudinku se nám vytvoří škraloup, ale ten odstraníme, protože do krému nepatří). Pak přidáme Mascarpone a opět vyšleháme. Nakonec do směsi vylijeme tekutou šlehačku, přidáme ztužovač a šleháme do zhoustnutí - konzistence krému.Vezmeme tác nebo menší plech a na něj poklademe sušenky 3x4 kusy. Dostatečně je pokapeme rumem a potřeme krémem. Znovu dáme sušenky 3x4, opět pokapeme rumem a potřeme krémem... a tak dále pokračujeme, dokud máme sušenky. Na závěr moučník potřeme zbytkem krému i po stranách.Hotový moučník můžeme polít čokoládovou polevou nebo posypat mletými ořechy.Takto připravený moučník dáme uležet do lednice nejlépe přes noc.
Autor: Dana Krupsova | |
Datum vložení: 01.12.2021 12:05 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz