Těsto:
4 vejce
4 lžíce krupicového cukru
100 g vlašských ořechů
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
Krém:
125 g másla
125 g plnotučného tvarohu
1 pikao
Dále:
15 dlouhých cukrářských piškotů
100 ml uvařené kávy s rumem
čokoládová poleva
Odebereme 10 půlek jader a ostatní ořechy jemně nastrouháme. Zapneme troubu na 180 ° C a plech
34x36 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce s cukrem šleháme nejlépe ručním šlehačem, když začne směs houstnout, přidáme horkou vodu a ušleháme hustou bílou pěnu (po protažení stěrkou, zůstává znatelná drážka). Pak střídavě zlehka jen metličkou vmícháme po lžících strouhané ořechy a mouku ( kdo chce, může přidat do mouky půl lžičky kypřícího prášku). Těsto vlijeme na připravený plech, uhladíme stěrkou a dáme péct, Asi po 5 minutách snížíme teplotu na 160 ° C a dopečeme dorůžova,Upečený plát sundáme i s papírem na mřížku a necháme vychladnout. Zatím ušleháme změklé máslo s tvarohem a pikaem na krém. Z vychladlého plátu stáhneme papír, navrstvíme krém a rozkrojíme plát na poloviny. Na jednu vmáčkneme do krému 3 řady piškotů a ty lžičkou pokropíme kávou s rumem (dle chuti). Překlopíme druhou polovinu plátu, lehce přitiskneme a odložíme do chladu ztuhnout.Rozehřejeme 100 g čokolády s kouskem másla a polevu rozetřeme na povrch, dozdobíme ořechy. Po vychlazení nakrájíme a můžeme podávat.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 03.12.2021 09:22 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz