200 polohrubé mouky
300 g hladké mouky
21 g droždí (půl kostky)
150 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
3 žloutky
20 g povoleného másla
4 lžíce rumu
2 lžíce cukru
1 lžíce citronové šťávy
kůra z půl citronu
sůl (cca 1/2 lžičky)
---
povidla
vanilkový cukr
rum
skořice
--
olej na smažení
Uděláme kvásek z vlahého mléka, poloviny cukru a droždí. Necháme asi 15 minut vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme smetanu, žloutky, máslo a zbytek surovin.Zpracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme v teple pod utěrkou vykynout. Mezitím smícháme a dochutíme povidla.Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynoutV kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme horní stranou dolů a pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez. Odkládáme na papírovou utěrku okapat přebytečný tuk.
Autor: mika59 | |
Datum vložení: 01.01.2022 17:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz