2 balení sušenek Lotus
500 ml smetany ke šlehání (33%)
500 g mascarpone (může být i tučný tvaroh)
1 vanilkový cukr
cukr (dle chuti)
1 plátek másla (na vymazání formy)
jahody (nebo jiné čerstvé drobné ovoce)
Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme do pevné šlehačky, přidáme mascarpone a vymícháme do hladkého krému.Krém můžeme podle chuti dosladit, ale Lotus sušenky jsou dost sladké.Dortovou formu lehce vymažeme kouskem másla a začneme vrstvit. Na dno formy vyskládáme vrstvu sušenek, potřeme je vrstvou krému, na ni pokládáme kousky ovoce.Takto vrstvíme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou by měl být krém a navrch rozdrcené Lotus sušenky.Hotový dort bychom měli nechat alespoň přes noc v lednici uležet.
Když dáte více sušenek než krému, bude dort sladší, než když dáte více krému a méně sušenek.
Autor: tranexs (Veronika Seidlová) | |
Datum vložení: 02.01.2022 11:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz