Spodek:
180 g máslových nebo Bebe sušenek
60 g másla
3 lžíce likéru nebo šťávy
Krém:
250 g tučného tvarohu
100 ml smetany ke šlehání
1 plátek želatiny
180 g Mascarpone
1 vanilkový cukr
Náplň:
jahody nebo jiné ovoce
čokoládový toping
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem průměr 8 cm (na dezerty od Tescomy nebo Orion). Dále umístíme jahody podél stěny tvořítka řezem ven, aby byly pěkně vidět.Želatinu namočíme do vody. Svaříme smetanu, vypneme sporák a vložíme do ní vyždímaný plátek želatiny. Mícháme již bez zahřívání do rozpuštění.Prošleháme smetanu s Mascarpone, tvarohem a vanilkovým cukrem, kdo chce sladší, může přidat ještě 20-50 g cukru.Umístíme do tvořítka, vyplníme všechna místa kolem jahod. Poté pokličkou či tlačítkem tvořítka vytlačíme celý dortík na podnos. Takto utvoříme i ostatní dortíky.Necháme vychladnout alespoň 2 hodiny a podáváme se šlehačkou a čokoládovým topingem.
Autor: Mama-mia | |
Datum vložení: 05.01.2022 00:04 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz