1/2 listového těsta
500 g mascarpone
1 vanilkový cukr
200 g čokolády na vaření ( nebo jiná hořká)
cca 70 g Zlaté Hané
0,5 l smetany na šlehání 30-33%
1 ztužovač šlehačky
2 lžičky cukru krupice nebo sypké umělé sladidlo se stévií
Polovinu listového těsta rozválíme na pečícím papíru na tenký plát a přendáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, stáhneme na 180°C a pečeme do zlatova.Než se upeče, připravíme vše ostatní. Čokoládu s tukem dáme rozehřát do vodní lázně, mascarpone smícháme s vanilk. cukrem.Listový plát a čokoládu necháme zchladnout. Pak natřeme mascarpone, rozetřeme čokoládu a necháme v chladu ztuhnout. Zároveň vychladíme mísku na šlehačku.Šlehačku našleháme se ztužovačem a cukrem nebo
stévií, aby držela tvar, natřeme na ztuhlou čokoládu a můžeme poházet ovocem. (Plátky jahod, čerstvými mandarinkami, borůvkami, malinami)
Plát by mohl být i z odpalovaného těsta, ale líistové mně chutná víc. Tento recept mě napadl, když měli v Lidlu mascarponne v akci. Čokoláda byla doma nějakou dobu, volala po zpracování, z druhé půlky těsta jsem pekla štrúdl. Takže všechno do sebe zapadalo. Šlehačka byla také v akci. A vznikl neuvěřitelně dobrý, lehoučký moučník. Povrch by bylo možné postrouhat čokoládou.
Autor: janky3 (Ladislava Jankovská) | |
Datum vložení: 18.01.2022 11:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz