Na formu 26 cm:
300 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
3 lžíce cukru krystal
200 g změklého másla
Krém:
3 vaničky tvarohu
1/2 kelímku zakysané smetany
80 g cukru krystal (dle chuti)
1 vanilkový cukr
1/2 sáčku vanilkového pudinku
1 žloutek
Z ingrediencí na těsto zpracujeme rukou drobenku. Těsto má být sypké, ale když ho zmáčknu, mělo by se k sobě spojit. Popřípadě přidat více másla.Formu vymažu máslem, polovinu směsi do ní vysypu a lehce uhladím.Tvarohy, smetanu, pudink, cukry a žloutek ušlehám do krému. Ten nanesu na korpus, uhladím a nakonec zbytkem těsta posypu krém.Peču na 180 stupňů cca 45-55 minut.Zkusit špejlí, zda je suchá. Pozor, může se stát, že je koláč ještě neupečený, protože tvaroh zcela ztuhne až po vychladnutí, tak se neděste, kdyby koláč byl lehce na dotek měkčí.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 29.01.2022 16:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz