4 vejce
4 lžíce krupicového cukru
4 lžíce horké vody
4 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 lžička kypřícího prášku
Náplň 1:
2 kostky tučného tvarohu
2-3 lžíce moučkového cukru
2 vanilkové cukry
Náplň 2:
300 g višní (z mrazáku)
200 ml vody
1-2 lžíce škrobu
2 lžíce krupicového cukru
2 kapky příchuti hořká mandle
Krém:
2 kelímky (200 g smetany ke šlehání)
200 g čokolády 60-70%
nastrouhaná čokoláda na posyp
Zapneme troubu na 180 °C, plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení, prosejeme mouku s práškem a kakaem. Višně nasekáme na drobnější kousky.Vejce s cukrem ušleháme do husté bílé pěny. Za stálého šlehání přidáme horkou vodu, olej
a postupně vmícháme moučnou směs. Vlijeme na plech, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby, jakmile těsto vyběhne, snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme (cca 20 minut, zkusíme špejlí). Upečený korpus necháme na mřížce vychladnout.Nasekané višně dáme povařit s cukrem, dle potřeby zahustíme škrobem a přidáme mandlovou příchuť. Necháme stranou vychladnout, zatím ušleháme tvaroh s cukrem a dáme rozpustit čokoládu.Na vychladlý korpus navrstvíme náplň tvarohovou, na rozetřenou pak dáme vrstvu višňové.
Do ušlehané šlehačky zlehka zašleháme vychladlou, ale ještě tekutou čokoládu a krém natřeme na višňovou náplň. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit. Před podáváním nakrájíme na řezy nebo kostky.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 08.02.2022 09:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz