Rýžová směs:
1/2 hrnku rýže
1,5 hrnku mléka (podle potřeby i více)
špetka soli
cukr (podle chuti)
vanilka
1 limetka
250 g mascarpone
1 plátek másla
Borůvková směs:
250 g borůvek
cukr (podle chuti)
1 lžička solamylu
50 ml vody
Rýži propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme mlékem, přidáme špetku soli a uvaříme do měkka, pokud je třeba, přidáme mléko. Do horké hmoty vmícháme máslo a rozmixujeme dohladka.Necháme vychladnout a přidáme cukr, mascarpone, vanilkové aroma, šťávu a kůru z limetky a vše ušleháme ručním šlehačem.
Skleničky naplníme krémem.Borůvky v kastrůlku krátce povaříme s vodou, cukrem a v trošce vody rozmíchaným solamylem a vaříme do zhoustnutí. Vlijeme na krém a necháme vychladnout.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 15.02.2022 14:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz