Těsto:
180 g hladké mouky
70 g cukru moučka
50 g mletých vlašských ořechů
špetka soli
špetka prášku do pečiva
125 g másla
1 vejce
trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Náplň:
200 g mletých vlašských ořechů
250 ml mléka
150 g cukru
120 g mletých piškotů
1 lžíci rumu
Ozdoba:
čokoládovou poleva
vlašské ořechy
Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které namačkáme do skleněné formy na koláč (nejdříve vymažeme a vysypeme hrubou moukou) a propícháme vidličkou.Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 20 minut.Mezitím připravíme náplň. V mléce svaříme cukr, ořechy a necháme vychladnout. Přidáme rum, piškoty a náplň dáme na vychladlý korpus.Nakonec polijeme čokoládovou polevou, ozdobíme dle fantazie a necháme ztuhnout. Lepší je však tartaletka až druhý den, jelikož korpus změkne.
Autor: KatharinaK (Kateřina Ivanovová) | |
Datum vložení: 18.02.2022 12:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz