5 vajec
250 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
250 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
100 ml vaječného likéru
100 g čokolády na vaření
50 g nasekaných mandlí
Celá vejce, krupicový cukr, vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého šlehání tenkým pramenem přiléváme olej a ušleháme do hustého krému.Mouku přesejeme s kypřícím práškem do pečiva a střídavě přidáváme s vaječným likérem do krému.Rozdělíme směs na dvě části, do jedné přidáme sekané mandle a do druhé rozpuštěnou čokoládu na vaření. Bábovku vymažeme tukem a vysypeme polohrubou moukou.Na dno nalijeme trochu čokoládového těsta, do středu nalijeme pruh světlého těsta, do jeho středu nalijeme zase pruh tmavého těsta a končíme světlým pruhem.Bábovku dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 50 minut, zkouška špejlí.
Autor: Jaromira18 (Jaromíra Pilcová) | |
Datum vložení: 23.02.2022 20:01 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz