Těsto:
200 g másla
150 g krupicového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce mléka
2 vejce
500 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
Ořechová náplň:
300 g ořechů
(vlašské, lískové, arašídy nesolené)
50 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g másla
2 lžíce medu.
Krém:
1 vaničku tučného tvarohu
250 g zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru /dle chuti
1 sáček želatiny do krémů
1 smetana ke šlehání
Dále:
20 sušenek Lotus
V hrnci rozpustíme máslo, med, cukr a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a přidáme vejce rozšlehaná v mléce, vsypeme mouku se sodou a vypracujeme vařečkou hladké těsto. Vyndáme na vál, prohněteme, necháme zakryté fólií chvilku odstát. Zapneme troubu na 180 °C.Zatím v hrnci rozehřejeme máslo, med a cukr, přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše promícháme.Z těsta vyválíme na pečícím papíru 2 pláty na velikost plechu 32x23 cm. Na jeden (horní) plát natřeme a urovnáme ořechovou hmotu. Každý plát pečeme cca 8-10 minut dozlatava (podle trouby, hlídáme). Necháme na mřížce zcela vychladnout. Poté uděláme krém.Ušleháme šlehačku. Do šlehací mísy připravíme dle návodu na obalu želatinu, po částech zašleháme tvaroh s cukrem a zakysanou smetanu, nakonec zlehka ručně metličkou vmícháme ušlehanou šlehačku.Na spodní plát naneseme polovinu krému, uhladíme, poklademe sušenkami Lotus, navrstvíme druhou polovinu krému, uhladíme a zakryjeme ořechovým plátem. Lehce přimáčkneme. Na tácu nebo desce dáme do mikrotenu a uložíme v chladu do druhého dne.Odřízneme tence okraje a nakrájíme na řezy nebo kostky.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 26.02.2022 17:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz