Těsto:
4 vejce
150 g krystalového cukru
200 g mandlí
70 ml mléka
1 lžička sody bikarbony
2 lžíce kakaa
100 g hořké čokolády
Krém:
350 g mascarpone
80 ml smetany ke šlehání
80 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
Dále:
hořká čokoláda
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.Pridáme nastrúhané mandle, mlieko, sódu bicarbónu, kakao a vo vodnom kúpeli roztopenú čokoládu. Krátko prešľaháme.Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.Pečieme na 175 °C asi 25-30 minút.
Po upečení necháme chvíľu prechladnúť a ešte teplý koláč vyberieme z formy, hlavne oddelíme odspodu, pretože po vychladnutí čokoláda stuhne a drží sa formy, oddelenie odspodu by bolo mierne ťažšie.
Potom koláč vložíme späť do formy.Mascarpone, šľahačku, nastrúhanú kôru z citrónu a cukor prešľaháme do hladkej náplne, ktorú rovnomerne rozotrieme na koláč.Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme do chladničky na niekoľko hodín. Je lepšie robiť koláč deň dopredu.
Autor: tejaja | |
Datum vložení: 28.02.2022 19:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz