Těsto:
1,5 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krystalového cukru
3 lžíce kakaa
špetka soli
1 hrnek vody
1/3 hrnku slunečnicového oleje
1 lžička vanilkové esence
2 lžičky octa (je nutný)
Krém:
1 tvaroh tučný ve vaničce
300 g zakysané smetany
moučkový cukr (podle chuti)
100 ml mléka
25 g peciček čokolády
želatinový ztužovač do krémů
Dále:
200 g smetany ke šlehání
mandarinky
čokoládová poleva (nebo zdobení)
Zapneme troubu na 180 °C, s roštem uprostřed a plech vyložíme pečícím papírem.
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny, přidáme tekuté, dobře promícháme, vlijeme na připravený plech a uhladíme povrch.Pečeme na 180 °C asi 8 min, než těsto vyskočí, pak snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme cca 20 minut (podle trouby, až se odděluje od stran plechu). Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout.V horkém mléce rozpustíme čokoládové pecičky a necháme stranou mírně vychladnout. Podle návodu na obalu připravíme ztužovač a metličkou zašleháme tvaroh, zakysanou smetanu a 1 lžíci (nebo podle chuti) cukru. Nakonec přilijeme rozpuštěnou čokoládu (je také sladká) a vše prošleháme.Navrstvíme na upečený korpus, uhladíme a necháme dobře ztuhnout, nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc, zakryté lehce potravinářskou folií. Nakrájíme řezy a dozdobíme ušlehanou šlehačkou, mandarinkami, čoko-hoblinkami a pod .
Na plech 23x32 cm používám hrneček 150 ml, (na velký plech hrnek 250 ml a dvojnásobné množství krému).
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 06.03.2022 10:21 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz