Těsto:
250 g hladké mouky
50 g změklého másla
1 vejce
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce rumu
3 lžíce mléka
1 špetka soli
Dále:
olej na smažení
moučkový cukr na obalení
Všechny suroviny na vále zpracujeme do těsta, které po částech rozválíme a rozkrájíme na menší tvary (např. obdélníky).Každý kousek několikrát prořízneme, aby se milosti při smažení nekroutily.Na pánvi rozehřejeme olej a kousky těsta v něm usmažíme dorůžova, až se na těstě vytváří bubliny.Hotové boží milosti vyjmeme z tuku děrovanou naběračkou a necháme je okapat na talíři s papírovou utěrkou nebo ubrouskem.Ještě teplé boží milosti obalíme v moučkovém cukru a podáváme.
Všimla jsem si, že zde jsou již dvakrát vloženy Boží milosti, ale ani jedny neodpovídaly tomu jak je znám já. Tak jsem přišla taky se svou troškou do mlýna.
Autor: sidera (Jaroslava Šternbergová) | |
Datum vložení: 09.08.2009 09:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz