Těsto:
1 konzerva ananasu
1 hrnek cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 vejce
1 prášek do pečiva
1/2 vanilkového cukru
Krém:
2 pomazánková másla bez příchutě
1/2 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
500 ml mléka
1 vanilkový pudink
rum dle chuti
Na ozdobu:
čokoládová poleva
mleté vlašské ořechy
Nejdříve rozmixujeme ananas. Poté smícháme všechny ingredience, nakonec přidáme rozmixovaný ananas a promícháme. Pokud se těsto zdá hodně hutné, přilijeme trochu mléka.Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 170 °C cca 30 minut.Mezitím, kdy se peče těsto, připravíme krém. Nejdříve uvaříme klasický pudink, vaříme ho déle, aby byl hustější. Poté ho necháme vychladnout. Až vychladne, přidáme pomazánková másla, cukr, vanilkový cukr a rum. Vše promícháme a dáme vychladit.Na upečené, zchladlé těsto pak natřeme krém. Poté rozpustíme trochu čokolády, děláme "kaňky" po těstě a nakonec posypeme ořechy.
Toto je u nás jedna z nejoblíbenějších buchet a velmi ráda ji peču.
Nejlepší je buchtu nechat v lednici přes noc, druhý den se pak lépe krájí.
Autor: Hania932 (Hana) | |
Datum vložení: 20.03.2022 18:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz