300 g hladké mouky
3 žloutky
1 lžíce měkkého másla
3-4 lžíce bílého vína
1 špetka soli
zakysaná smetana (podle potřeby)
olej na smažení
moučkový cukr na obalování
Z uvedených surovín vypracujeme těsto. Smetany přidáme tolik, abychom dostali těsto konzistence jako na nudle. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout.Těsto poté vyválíme na plát o síle 3 mm, rozkrájíme na čtverce, do jejichž středu uděláme dva zářezy.Čtverce smažíme ve vrstvě dostatečně rozpáleného oleje. Hotové milosti jsou zlatavé až hnědé a mají puchýřky.Po usmažení bohatě obalíme v moučkovém cukru. Při podávání můžeme polít zředěným džemem oblíbené příchuti.
![]() |
Autor: magdalenka |
![]() |
Datum vložení: 09.08.2009 12:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady