Těsto:
250 g hladké mouky
30 g cukru krupice
130 g mléka
30 g másla
2 g soli
1 vejce
10 g čerstvého droždí
kůra z bio citronu
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu v kostce
50 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
50 g rozinek
kůra z bio citronu
1 žloutek
Drobenka:
60 g hladké mouky
30 g cukru krupice
30 g másla
1 g soli
1 lžička rumu
Na pomazání:
50 g másla
30 ml rumu
Na dokončení:
200 g povidel
špetka mleté skořice
špetka mletého hřebíčku
Na těsto navážíme všechny suroviny do mísy. Máslo musí být měkké a mléko vlažné.V robotu hněteme tak dlouho, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí.Těsto necháme na teplém místě vykynout, musí zdvojnásobit svůj objem, což trvá přibližně 45 minut.Na tvarohovou náplň vše smícháme do hladké hmoty.Na drobenku prsty promneme mouku, sůl, cukr a máslo. Rum přidáme až na závěr.Povidla smícháme s kořením.Vykynuté těsto opatrně přesuneme na vál s trochou mouky a rozdělíme na 20 stejně velkých kousků.Kousky těsta naplníme lžičkou tvarohu a zabalíme jako kouli. Spojem dáme dolů na plech s pečícím papírem. Necháme ještě chvíli nakynout.Do každého koláče uděláme důlek a do něj dáme povidla smíchaná s kořením.Okraje potřeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou.Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na horkovzduch na 200 °C asi 12-15 minut.Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 26.03.2022 19:31 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz