400 g čerstvých jahod
250 g lučiny
20 g sypké želatiny
50 ml smetany - 33%
med (podle potřeby)
kůra z 1 citronu
Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat.
Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a šlehačem dobře rozšleháme.Nakonec ručně vmícháme jahody, směs rozdělíme do vhodných misek a dáme alespoň na 5 hodin ztuhnout do lednice. Pokud je dost času, necháme v lednici přes noc.Po vyklopení na dezertní talíř zdobíme kousky jahod, šlehačkou nebo jahodovým rozvarem.
Želatiny jsem dala 2 sáčky po 10 g. Pokud budete chtít hodně pevný tvar, přidejte ještě polovinu jednoho sáčku navíc (celkem 25 g).
Autor: Anna Kocikova (Drahuš) | |
Datum vložení: 29.03.2022 21:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz